Başkan

Hüseyin Özbakır

1950 yılında Trabzon Sürmene’de doğdu.İlk,orta ve lise öğrenimini İstanbul Fatih semtinde tamamladı.Şubat 1976 da İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesini bitirdi.Avukatlık stajından sonra 1976 Aralık ayında hakimlik sınavına girerek kazandı.Askerlik hizmetini Samsun Ladik Askerlik Şubesi Başkanı olarak tamamladıktan sonra 30 mart 1979 yılında Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde savcılık görevine başladı.1979-1989 yılları arasında sırasıyla Erzincan-Refahiye,Aydın-Germencik savcısı olarak görev yaptı.1989-1991 yılları arasında Gürün Cumhuriyet Başsavcısı,1991-1999 yılları arasında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı,1999-2006 yılları arasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.2006 yılında Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.Meslektaşlarına hizmet içi eğitim kapsamında insan hakları eğitmeni olarak çeşitli görevlerde bulundu.26 yıldır Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunan Hüseyin Özbakır ,Zonguldak Ak Parti aday adayı olmak için 10/02/2015 tarihinde 9 yıldır Zonguldak’ta  devam etmekte olduğu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden ayrıldı.Hüseyin Özbakır evli ,3 kız çocuğu ve 2 torun sahibidir.

Başkanvekili

Ali ÖZKAYA

ALİ ÖZKAYA, 20.04.1970 tarihinde Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi Çayüstü Köyünde doğdu. Baba adı Mitdat, anne adı Zeynep’tir.

1980 yılında ilkokulu, 1987 yılında Isparta/Keçiborlu İmam-Hatip Lisesini, 1992 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

1993 yılında Ankara'da avukatlık stajını tamamlayıp serbest avukatlığa başladı.

1993-1995 yıllarında, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Dalında çalışması oldu.

1995 yılında Burç Eğitim Tesisleri ve Yayıncılık A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak, Ankara Özel Ferda Kolejinin kuruluşunda görev aldı.

1998 yılında askerliğini Edirne’de tamamladı.

Kasım 2003 - Mayıs 2007 tarihleri arasında Ak Parti Çankaya İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

1995-2004 yılları arasında; Hukukçular Birliği Vakfı İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Başkan Yardımcılığı ve Ankara Şubesi Kurucu Başkanlığı yaptı.

2010-2011 yıllarında Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliğinde bulundu.

Ocak 2012 tarihinden itibaren Ak Parti Genel Merkezi Hukuk Müşaviri, Genel Başkan ve Başbakan Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığı görevini üstlendi. Halen bu görevi yürütmektedir.

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde; 6271 sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın YSK’ya karşı resmi temsilcisi ve vekili olarak görev yaptı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Mütevelli Heyeti ve Denetim Kurulu üyesi, Ankara Sosyal Bilimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23.Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Afyonkarahisar 7.sıra adayı, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24.Dönem Milletvekili seçimlerinde Afyonkarahisar 4.sıra adayı oldu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25.Dönem Millevekili seçimlerinde 2.sıradan milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan 26.Dönem Millevekili seçimlerinde de 2.sıradan milletvekili seçildi.

Adalet Komisyonu Üyesidir.

2015 Yılından itibaren AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

Orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Sekreter

Ayhan Sefer Üstün

21 Ağustos 1970'te Adapazarı'nda doğdu. Babasının adı Osman, annesinin adı Zeynep'tir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest Avukatlık yaptı.

İlim Yayma Cemiyeti, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubeleri kurucu üyeliği görevlerinde bulundu.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve AK PARTİ Sakarya Merkez İlçe Kurucu Başkanlığını görevlerini yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönem Sakarya Milletvekili seçildi. TBMM’nin 22 ve 23. Yasama dönemlerinde Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği ve AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

24. Dönem de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yapmıştır.

Ayhan Sefer Üstün, 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle AK Parti İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Orta düzeyde Almanca bilen Üstün, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

Serkan Bayram

1 Nisan 1974 'de Erzincan Refahiye'de doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir. Avukat, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisansını yaptı. Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Ticaret Hukuku Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

ERSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Refahiye Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukukun Üstünlüğü Platformu Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Ortapedik Engeliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok STK’da görev aldı.

2012 Ümraniye İlçe Başkanlığı Hukuk Komisyon Üyeliği, Ataşehir  İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Hukuk Komisyon Başkanlığı,2011 Genel Seçimlerinde İstanbul 1.Bölge 20.sıra Milletvekili Adayı, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Yerel Yönetimler, Sosyal İşler, Halkla İlişkiler  Komisyon Üyeliği ve İstanbul 1.Bölge Seçim İşleri Başkanlığı gibi görevler aldı. Haziran 2015 Seçimlerinde Erzincan 2. Sıra Milletvekili Adayı gösterilmiş ve 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde Erzincan Milletvekili seçilmiştir. Darbe Araştırma Komisyonu Üyeliği yaptı. Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesidir. AK Parti MKYK’da görev aldı.

Fransızca bilen Bayram, evli 3 çocuk babasıdır.

Kerem Ali Sürekli

Kerem Ali SÜREKLİ, 19 Mart 1965 yılında, Babasının görev yaptığı Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doğdu. Babasının adı Mehmet Ali, Annesinin adı Perihan’dır.

Avukat, 1983-1987 yılları arasında, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinde, Hukuk eğitimini tamamlayarak, 1988 yılında kendi soyadını taşıyan Sürekli Hukuk Bürosu’nu kurdu.

2001 yılında AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda kurucu Teşkilat Başkanı ve İl Başkan Vekili, 2004 yılında AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, 2009-2014 yılları arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinde bulundu. 2012 yılının Ocak ayında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı olarak atanan Sürekli, Kasım 2014’e kadar bu görevi yürüttü.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev alan Sürekli, Karşıyaka Spor Kulübü’nde İkinci Başkan olarak görev yaptı.

25.Dönem İzmir Milletvekili olarak seçildi.

Tekrar 26. Dönemde İzmir Milletvekili seçilen Kerem Ali Sürekli, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi oldu.

İngilizce bilen Sürekli, evli ve bir çocuk babasıdır.

Murat Alparslan

1974’de Çorum’da doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Satı’dır. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1999 yılında Gazi Üniversitesi’nde İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Halen Devletler Özel Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.

1998-2000 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde araştırma ve öğretim görevlisi olarak bir süre kamuda çalıştı.  2000 yılından itibaren de Ankara’da serbest avukatlık yapmaktadır.

2002-2006 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları kurucu üyeliği, teşkilat ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
    2006-2009 yılları arasında AK Parti Ankara İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeliği ve seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2009-2014 yılları arası Ak Parti Ankara İl başkanlığı görevlerini yapmıştır.

İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Murat Göktürk

Murat Göktürk, 28 Ocak 1970'te Nevşehir Ürgüp'te doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Fatma'dır. Avukat; Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı.

Üç dönem Nevşehir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Ürgüp Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Nevşehir Milletvekili seçildi. Adalet komisyonu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Kadına  Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonlarında üyelik yaptı.

Orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Göktürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Taha Ayhan

Ortaöğretimini Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi'nde tahsil etti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilmiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler/AB İlişkileri programlarından mezun oldu. 9 ay Vrije Universiteit Brussel'de Euromaster programına devam etti. Galatasaray Üniversitesi'nde Kamu Hukuku Yüksek Lisans programında idare hukuku çalıştı. Bilim ve Sanat Vakfı kademe eğitimini tamamladı. Çeşitli Üniversitelerde araştırma görevlisi ve hukuk müşaviri olarak çalıştı. Halen serbest avukatlık yapmaktadır. BJK Kongre üyesi olan Ayhan, Evli ve bir kız babasıdır.

Sabri Öztürk

Sabri Öztürk, 24 Ocak 1973 de Giresun ili Dereli İlçesi Pınarlar Köyü'nde doğdu. Baba adı Haydar, anne adı Elmas'dır. Avukat ve Ressam; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Fakülte yıllarında resim dersleri aldı, Hukuk Bülteni adlı dergide yazılar yazdı.

1997 yılında Giresun Barosunda avukatlık stajını tamamladı. 1998'de Kısa dönem askerlik görevini Erzincan'da yaptı. Aynı yıl Giresun Merkezde arkadaşlarıyla birlikte ortak hukuk bürosu kurdu. Burada 26. Dönem Milletvekili seçilinceye avukatlık mesleğini sürdürdü.

Çeşitli STK'larda görevler aldı; Giresun Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, İlim-Yayma Cemiyeti Giresun Şube Kuruculuğu, Giresunspor Sicil Kurulu Başkanlığı, Giresun Fotoğrafçılar Derneği Üyeliği, Giresun Ressamlar Derneği Üyeliği, Yeni Dünya Vakfı Giresun Kurucu Başkanı.

Siyasi Kariyeri; AK PARTİ Giresun İl Sekreterliği, Giresun İl Teşkilat Başkanlığı, Giresun Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği, 2011 ve 2013 yılları arasında AK PARTİ Giresun İl Başkanlığı yaptı.

26. Dönem Giresun Milletvekilidir.

Orta derecede İngilizce ve Arapça bilen Öztürk, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Serap Yahşi Yaşar

1965 yılında Adana’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Strasbourg Science Human ve Nancy 2 Üniversitelerine devam etti.

Bir süre serbest avukat olarak çalıştı.1993-97 yılları arasında Fransa’da çocuk hakları ve mülteciler konusunda araştırmalar yaptı.
    Çeşitli sivil toplum örgütlerinde değişik kademelerde görevler üstlendi. İnsan hakları alanında basılmış bir kitabı ve çeşitli dergi ve bültenlerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. Halen İstanbul Barosu’na bağlı olarak serbest avukat olarak çalışmaktadır. AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve halen MKYK Üyesidir.

Fransızca ve orta derecede İngilizce bilen Serap Yahşi Yaşar, evli ve iki çocuk annesidir.

Zeynep Yıldız

1992 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenimine devam ederek, 2014 yılında mezun oldu.

2014-2015 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini yürüttü.

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi.

İleri seviyede İngilizce, iyi seviyede Fransızca ve orta seviyede Almanca bilen Zeynep Yıldız, avukattır.